Zorgaanbod

Wij maken het verschil door écht tijd voor jullie te nemen.

Vroedvrouwenmadelief workflow 9

Vóór de zwangerschap

Wil je zwanger worden en zit je nog met heel wat vragen? Wij bereiden je met veel plezier voor op deze uniek periode. We informeren jullie graag omtrent het hele proces, zwanger worden en de vruchtbare periode.

Ben je reeds gestart met een fertiliteitstraject? Je kan nog steeds bij ons terecht!

Workflow Madelief 5

Tijdens de zwangerschap

Als vroedvrouw begeleiden wij normale ‘fysiologische’ zwangerschappen. Voor de tussentijdse medische controles kan je bij ons terecht. De mutualiteit voorziet een terugbetaling van 12 consulten tijdens de zwangerschap. Bij elk consult neemt je vroedvrouw de tijd voor al je vragen en bereiden we jullie voor op de komst van jullie kindje.

⚠ Vroedvrouwen plannen uw zorgvraag graag tijdig in maar geboortezorg is onvoorspelbaar, gelieve ons daarom ook tijdig op de hoogte te brengen dat u zwanger bent en op onze diensten beroep wenst te doen!

Hoe verloopt een prenataal consult?

 • Informatie op maat:
  • Het verloop v/d zwangerschap,
  • Zwangerschapskwaaltjes
  • Welke voeding tijdens de zwangerschap
 • Controle parameters (bloeddruk, gewicht)
 • Controle baby (harttonen, ligging)
 • 24 - 26 weken: suikertest
 • Bloedafname
 • Urine-onderzoek

Er wordt steeds 1 vroedvrouw per koppel voorzien.
Zo kan deze vroedvrouw je zwangerschap van nabij goed opvolgen.

Workflow Madelief 63

Tijdens de bevalling

Vaststelling start bevalling
Bij het vermoeden van arbeid staan Elien, Margot en Griet steeds voor jullie klaar. Wij komen bij je langs om je arbeid te bevestigen.

Begeleiding arbeid thuis
Tijdens de arbeid begeleiden Elien, Margot en Griet jullie graag in jullie veilige en vertrouwde omgeving. Uit verscheidene studies blijkt dat vrouwen thuis hun weeën en pijn beter kunnen opvangen. We hebben hierbij aandacht voor het welzijn van mama en baby. Samen gaan we op zoek naar een houding om je weeën op te vangen en geven we je nodige instructies. Zodra de tijd aangebroken is worden jullie doorgestuurd naar de vroedvrouwen in het ziekenhuis.

Workflow Madelief 27

Na de geboorte

Omdat thuiskomen na het verblijf op de materniteit een grote stap is, komen we snel langs na je ontslag. Indien het mogelijk is, komen we de dag zelf nog langs. Tot en met dag 5 zullen wij dagelijks bij u langskomen. Nadien komen we verder langs volgens noodzaak. Daarna kunnen wij nog minstens 6 keer langskomen, dit tot en met de leeftijd van 1 jaar.

Om alles efficiënt te laten verlopen, raden wij aan om reeds op intakegesprek te komen tijdens de zwangerschap. Zo zijn alle administratieve zaken achter de rug en hebben we elkaar reeds leren kennen.

Hoe verloopt een postnataal consult ?

 • Medische opvolging van moeder en kind aan huis
 • Wondzorg na keizersnede
 • Borst- en kunstvoedingsbegeleiding
 • Emotionele ondersteuning en advies
Workflow Madelief 121

Als het even anders loopt
dan verwacht...

Als het even niet loopt zoals verwacht, zijn wij er voor emotionele ondersteuning. Tijdens deze periode bieden wij u steun en een luisterend oor. Uw mutualiteit voorziet hierbij een volledige terugbetaling.

Vroedvrouwenmadelief sterrenkindje

Borstvoedingsbegeleiding

Borstvoeding is een natuurlijk vervolg op je zwangerschap, maar tegelijkertijd ook een vaardigheid die je moet leren. Elke vroedvrouw binnen Madelief heeft hierin een ruime kennis om u te begeleiden en ondersteunen.

Treden er enkele hindernissen op die niet opgelost kunnen worden door uw vroedvrouw? Dan zijn er binnen de praktijk ook steeds enkele lactatiekundigen beschikbaar.

Workflow Madelief 104

Contact

Voel jij al een klik of heb je een vraag?
We helpen je graag verder.

contacteer ons